Ingredience:
- cca 1 dcl bílého vína
- třešňová pálenka
- švýcarský sýr gruyère
- francouzský sýr comté
- holandský sýr zaanlander
- kukuřičný škrob
- voda
- česnek
- muškátový oříšek
- bílý chleba
Sýry nastrouháme najemno a v míse promícháme dohromady. Nádobu na fondue vytřeme česnekem.
Do kastrůlku nalijeme bílé víno, přisypeme sýry a necháme rozehřát. Na ochucení přidáme špetku muškátového oříšku a přilijeme pár kapek třešňové pálenky.
Kukuřičný škrob necháme rozpustit ve vodě a a přidáme ho do směsi. Do nádoby na fondue přelijeme hotovou směs, položíme ji na hořák a podáváme s krájeným chlebem.
Zdroj: SÝROVÉ FONDUE; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/syrove-recepty-z-nedelniho-ted-vari-sef-ii [On-line 22.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář