1 porce
- 1/2 větvičky rozmarýnu
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 1 stroužek česneku
- 1 kotleta
- 200 g míchaných hub (žampiony, lišky, hřiby)
- 1 malá cibulka
- 1 lžička másla
- 1 až 2 lžíce suchého cherry
Rozmarýn omyjeme, osušíme, jehličky otrháme a nasekáme. V misce je smícháme s olejem, ochutíme solí a pepřem a přidáme česnek, který jsme oloupali a jemně nasekali nebo prolisovali. Maso omyjeme, osušíme a dáme do této směsi 30 minut marinovat.
Mezitím očistíme houby, otřeme je vlhkou utěrkou a nakrájíme na půlky či čtvrtky. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na kostičky, osmahneme ji na másle, přidáme houby a 10 minut je dusíme.
Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci rozmarýnového oleje (z marinády) a maso na něm opékáme z každé strany 5 minut. Ochutíme solí a pepřem.
Houby osolíme a opepříme, event. ochutíme cherry, a přidáme je ke kotletě. Můžeme ji ozdobit lístky salátu a bylinkami.
Příprava: asi 30 minut
Zbylý rozmarýnový olej uschováme v ledničce. Je ideální při opékání masa, a to jak drůbežího, tak i jehněčího.
Poslední tip, trik či komentář