4 porce
- 2 červené papriky
- 4 klobásy
- 2 silnější plátky uzené slaniny
- 3 větvičky tymiánu
- 24 žampionů
- 7 lžic olivového oleje
- sůl
- pepř
- 200 g míchaného zeleného salátu
- 3 rajčata
- 1 cibule
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 špetka cukru
Papriku omyjeme, očistíme, zbavíme jadérek. Pak dužinu nakrájíme na čtvrtky, a ty rozdělíme na 3 dílky. Klobásu a slaninu nakrájíme na kousky. Tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístečky. Žampiony očistíme a otřeme vlhkou utěrkou.
Houby napichujeme na jehlu střídavě se slaninou, klobásou a paprikou. Na rozehřátém oleji opékáme osolené a opepřené špízy 8 až 10 minut dokřupava.
Salát omyjeme a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a vše smícháme se zbylým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Hotový salát podáváme společně se špízy.
Příprava asi 40 minut
Při grilování použijte kovové jehlice. Používáte-li jehlice dřevěné, musíte je předem nechat delší dobu namočené ve vodě, aby nezačaly hořet.
Poslední tip, trik či komentář