reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pestré špízy s klobásou,paprikou a žampiony

4 porce

  • 2 červené papriky
  • 4 klobásy
  • 2 silnější plátky uzené slaniny
  • 3 větvičky tymiánu
  • 24 žampionů
  • 7 lžic olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 200 g míchaného zeleného salátu
  • 3 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 špetka cukru

Papriku omyjeme, očistíme, zbavíme jadérek. Pak dužinu nakrájíme na čtvrtky, a ty rozdělíme na 3 dílky. Klobásu a slaninu nakrájíme na kousky. Tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístečky. Žampiony očistíme a otřeme vlhkou utěrkou.
Houby napichujeme na jehlu střídavě se slaninou, klobásou a paprikou. Na rozehřátém oleji opékáme osolené a opepřené špízy 8 až 10 minut dokřupava.
Salát omyjeme a natrháme na kousky. Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. Cibuli oloupeme, nakrájíme a vše smícháme se zbylým olejem, citronovou šťávou, solí, pepřem a cukrem. Hotový salát podáváme společně se špízy.
Příprava asi 40 minut

Při grilování použijte kovové jehlice. Používáte-li jehlice dřevěné, musíte je předem nechat delší dobu namočené ve vodě, aby nezačaly hořet.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.