4 osoby:
- 450 g zelených fazolových lusků
- 2 cibule
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- 1l zeleninového vývaru
- 200 g česnekového salámu
- 100 g vypeckovaných zelených oliv
- svazek petrželky
Fazolkové lusky omyjeme, očistíme a překrojíme na půlky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme.
Olej rozehřejeme ve větším hrnci a podusíme v něm zeleninu, česnek a cibuli. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Přilijeme zeleninový vývar a vše pod pokličkou povaříme na mírném ohni.
Česnekový salám oloupeme a nakrájíme na kolečka. Olivy necháme okapat na sítku a obojí pak přidáme do polévky. Petrželku omyjeme, osušíme, otrháme lístečky a nakrájíme je nadrobno a krátce před podáváním přimícháme do polévky. Nakonec ještě dochutíme polévku solí, pepřem a paprikou.
Poslední tip, trik či komentář