reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Fazolová polévka s uzeninou

4 osoby:

  • 450 g zelených fazolových lusků
  • 2 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • sladká paprika
  • 1l zeleninového vývaru
  • 200 g česnekového salámu
  • 100 g vypeckovaných zelených oliv
  • svazek petrželky

Fazolkové lusky omyjeme, očistíme a překrojíme na půlky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme.
Olej rozehřejeme ve větším hrnci a podusíme v něm zeleninu, česnek a cibuli. Ochutíme solí, pepřem a paprikou. Přilijeme zeleninový vývar a vše pod pokličkou povaříme na mírném ohni.
Česnekový salám oloupeme a nakrájíme na kolečka. Olivy necháme okapat na sítku a obojí pak přidáme do polévky. Petrželku omyjeme, osušíme, otrháme lístečky a nakrájíme je nadrobno a krátce před podáváním přimícháme do polévky. Nakonec ještě dochutíme polévku solí, pepřem a paprikou.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.