reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Špagety s fazolovými lusky

4 osoby:

  • 125 g zelených fazolek
  • sůl
  • 1 kedluben
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • pepř
  • 200 ml vývaru
  • 400 g špaget
  • 4 lžičky oleje z dýhových jader
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu

Fazolové lusky omyjeme, očistíme a šikmo nakrájíme na malé kousky. Povaříme 7 minut ve slané vodě. Kedluben oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Olivový olej rozehřejeme a osmahneme na něm česnek a kedluben. Lusky slijeme, necháme okapat a přidáme ke kedlubnu. Přilijeme vývar a necháme pod poklicí asi 5 minut vařit. Zeleninu ochutíme solí a pepřem.
Špagety uvaříme v dostatečném množství slané vody, slijeme, necháme okapat a smícháme se zeleninou. Upravíme na předehřáté talíře a pokapeme lžičkou dýňového oleje, posypeme parmazánem a podáváme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.