4 osoby:
- 125 g zelených fazolek
- sůl
- 1 kedluben
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- pepř
- 200 ml vývaru
- 400 g špaget
- 4 lžičky oleje z dýhových jader
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
Fazolové lusky omyjeme, očistíme a šikmo nakrájíme na malé kousky. Povaříme 7 minut ve slané vodě. Kedluben oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme.
Olivový olej rozehřejeme a osmahneme na něm česnek a kedluben. Lusky slijeme, necháme okapat a přidáme ke kedlubnu. Přilijeme vývar a necháme pod poklicí asi 5 minut vařit. Zeleninu ochutíme solí a pepřem.
Špagety uvaříme v dostatečném množství slané vody, slijeme, necháme okapat a smícháme se zeleninou. Upravíme na předehřáté talíře a pokapeme lžičkou dýňového oleje, posypeme parmazánem a podáváme.
Poslední tip, trik či komentář