reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Danielovo překvapení

Suroviny

  • namočená cizrna 2 šálky
  • česnek 4 stroužky
  • nasekaná petržel kudrnka 1/2 šálku
  • koriandr 1 špetka
  • nasekaná zelená cibule 1 šálek
  • sůl 1-2 lžičky
  • mletý římský kmín 1 lžíce
  • pepř 1/2 lžičky
  • chilli 1 špetka

Šálek cizrny namočíme na 12-20 hodin, až cizrna zdvojnásobí objem, poté vodu slijeme. Nevaříme! Do mixéru dáme cizrnu, nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a vše rozmixujeme. Místo mixéru lze použít šnekový odšťavovač (tuhá a tekutá část se nakonec smíchá). Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření a dáme na 20 minut do lednice. Poté tvarujeme kuličky či placičky (3-4 cm v průměru) a důkladně je presujeme, aby držely pohromadě. Pokud jsou stále ještě řídké, můžeme je zahustit hrachovou moukou (hraška).

Pečeme dozlatova na pečicím papíru ve střední části trouby, vyhřáté na 220°C. Po dvaceti minutách otočíme a potřeme olejem z obou stran (pozor, falafely hnědnou odspoda!). Kdo chce falafely méně suché, může si je usmažit jako karbanátky. Podáváme s dipy a zeleninovou oblohou.

Zdroj: Danielovo překvapení; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/danielovo-prekvapeni  [On-line 18.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.