Suroviny:
- 4 vejce
- půl kostky másla
- hrnek cukru
- mletá skořice
- 300 g hladké mouky
- 2 x vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový pudink
- 1 citrón s kůrou
- 1 kg jablek
- hrnek zakysané smetany
- půl hrnku sladké smetany
- měkký tvarohPoleva:
- 150 g cukru
- půl kostky másla
- hrnek plátkových mandlí
- 3 lžíce smetany
- 3 lžíce medu
Do mísy dáme máslo, cukr, vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva a hladkou mouku. Vypracujeme těsto.
Formu vytřeme olejem a vyplníme těstem.
Smícháme zakysanou smetanu, 2 vejce, vanilkový cukr, cukr, pudink, tvaroh a skořici. Natřeme na těsto, na to celá jablka bez jadřince a zalijeme zbytkem směsi.
Na pánev dáme máslo, cukr, plátky mandlí, med, smetanu a provaříme. Směs nalijeme navrch koláče a pečeme na 170°C asi hodinu.
Zdroj: JABLKOVÝ MANDLOVÝ KOLÁČ; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 11.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář