Suroviny
- hladká mouka 2,5 hrnku
- cukr krystal 1,5 hrnku
- mléko 2 hrnky
- vejce 2 ks
- olej 6 lžic
- marmeláda 3 lžíce
- kakao 2 lžíce
- mletá skořice 1 lžička
- soda nebo kypřicí prášek 1 lžička
- prášek do perníku 1 sáček
- hořká čokoláda na polevu 2 tabulky
Nejprve utřeme celá vajíčka s cukrem, postupně přidáváme mouku, mléko, kakao, mletou skořici, jedlou sodu, prášek do perníku a olej. Nakonec přidáme marmeládu a vše umícháme do hladkého těsta. Plech vyložíme pečicím papírem a vlijeme těsto. Pečeme při teplotě 170°C.
Zdroj: Čokoládový perník s domácí šlehačkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/cokoladovy-pernik-s-domaci-slehackou [On-line 20.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář