Suroviny:
- ½ kg středních krevet
- sůl, pepř
- ½ lžičky česnekového prášku
- 125 g mouky
- 1 lžička papriky
- 2 vejce
- 100 g Panko (japonská strouhanka)
- 1 litr rostlinného olejeDomácí pikantní majonéza:
- 2 vejce
- 2 stroužky česneku
- 3 chilli papričky
- citronová šťáva
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 1/2 lžičky tabasca
- sůl
- hrnek slunečnicového oleje
- cukr
Krevety dáme do misky, opepříme, osolíme, posypeme sušeným česnekem.
Mouku smícháme s bramborovou moučkou a červenou paprikou. Krevety obalíme v mouce, vyšlehaných vejcích a panko strouhance, usmažíme.
Smícháme 2 žloutky, hořčici, šťávu z ½ citronu, sůl, olej, sekaný česnek a chilli papričku, dochutíme tabascem a pepřem a promícháme v majonézu.
Zdroj: KREVETY PO BRAZILSKU S PIKANTNÍ OMÁČKOU; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 02.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář