Suroviny:
- 2 kedlubny
- 2 cibule
- hotová jíška
- máslo
- strouhaný muškát
- petrželka
- kedlubnové klíčky
- smetana
- mléko
- zeleninový vývar
- sůl, cukr
- ocet
- šlehačka
- olivový olej
Do hrnce dáme máslo, cibuli, strouhanou kedlubnu, orestujeme. Zalijeme vývarem, ochutíme muškátovým oříškem, solí, cukrem, octem, přidáme mléko, smetanu, lehce olivový olej, bazalku. Rozmixujeme na krém.
Na másle orestujeme pocukrované proužky kedlubny, vložíme do krému a ozdobíme šlehačkou.
Zdroj: KEDLUBNOVÁ POLÉVKA; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/recepty#sec-info [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář