Suroviny:
- celé kuře
- zelený chřest
- citronová šťáva
na marinádu:
- římský kmín
- kmín
- skořice
- sušené chilli
- 2 bobkové listy
- sušený česnek
- kajenský pepř
- sůl
- pepř
Kuře vykostěte. V míse smíchejte koření: římský kmín, kmín, skořici, chilli, bobkový list, sušený česnek, kajenský pepř a sůl. Rozmělněte hmoždířem.
Kuře bohatě posypte směsí koření a vmasírujte. Podél stehenních kostí udělejte řezy, aby se maso lépe propeklo.
Gril potřete špekem, vložte kuře, pečte z obou stran a v průběhu pokapejte citronovou šťávou.
Z chřestu odstraňte dřevnaté konce a přidejte na gril.
V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Hotový chřest vymáchejte v marinádě a podávejte s kuřetem.
Zdroj: GRILOVANÉ KUŘE S CHŘESTEM; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-recepty-z-rozpal-sefe-online [On-line 30.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář