reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

LOSOS MI CUIT S HRÁŠKEM

Suroviny:

  • losos
  • máslo
  • mrkev
  • řapíkatý celer
  • pórek
  • citronová šťáva
  • koprové výhonky
  • celý černý pepř
  • mořská sůl
  • pepř

na přílohu:

  • hráškové lusky
  • vyloupaný hrášek
  • pórek
  • 1 stroužek česneku
  • máta
  • sůl
  • pepř

Lososa stáhněte z kůže, očistěte a nafiletujte. Filet rozpulte, osolte a opepřete, pokapejte citronovou šťávou. Maso položte na potravinovou fólii, posypejte nakrájeným pórkem a mrkví a zabalte. Na gril vložte hrnec s vodou, přiveďte k varu a vsypte zbytek nakrájeného pórku a mrkve, řapíkatý celer, pár kuliček černého pepře a koprové výhonky. Na závěr vložte i maso zabalené do fólie a vařte zvolna asi 10 minut.

Mezitím si připravte přílohu: na rozehřáté pánvi nechte rozpustit máslo, přidejte nakrájený pórek a stroužek česneku. Pak přisypte vyloupaný hrášek, osolte, opepřete, podlijte trochou vývaru z hrnce a nechte chvíli povařit. Potom část hrášku pomačkejte vidličkou, přisypte mátu a nakrájené hráškové lusky, které jste předem spařili ve vodě, a promíchejte.

Lososa vyndejte z vody, rozbalte z fólie a vložte na rozpálený gril potřený špekem. Zeleninu, která se vařila s lososem, vsypte na pánev a orestujte s trochou másla.

Maso nandejte na talíř, posypte orestovanou zeleninou a podávejte s hráškem.

Zdroj: LOSOS MI CUIT S HRÁŠKEM; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/pustte-si-francouzske-recepty-z-nedelniho-rozpal-sefe-online [On-line 06.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.