Suroviny:
- 1 kg kotlet s kostí
- 1 kuře
- česnek
- kapie
- plochá petržel
- sůl, bílý a černý pepř
- mletá sladká paprika
- slunečnicový olej
- tabasco- paprika, okurka, rajčata
- čerstvé bylinky
Kotlety naporcujeme, osolíme, opepříme. Kuře osolíme a opepříme bílým pepřem. Posypeme mletou paprikou a obojí opečeme na pánvi z obou stran.
Do pekáče dáme olej, čerstvé bylinky, na to vložíme kotlety a kuře , pečeme v troubě na 200°C, po 10 min stáhneme na 80 °C ještě 20 min.
Pomazánka:
- červená kapie na kostičky
- sůl, pepř
- cukr krystal
- česnek
- pepřová pikantní omáčka
- mletá sladká paprika
- tvarohový sýr
Vše smícháme a vychladíme.
Omáčka k masu:
- 1 bílý jogurt
- kečup
- 1 cibulka na jemno
- pálivá mletá paprika
- sekaná petržel
Vše smícháme.
Zdroj: SELSKÝ VEPŘOVÝ KOTLET S KOSTÍ, PEČENÉ KUŘE; TV Barrandov Babica vs Sapík http://www.barrandov.tv/babica-vs-sapik/nove-recepty#sec-info [On-line 30.08.2016]
Poslední tip, trik či komentář