Suroviny
- loupaná rajčata 1 konzerva
- olivový olej 2 lžíce
- krupicový cukr 1 lžička
- těsto podle základního předpisu (nebo 2 mražené či chlazené korpusy na pizzu)
- sůl
- mozzarella 300 g
- svazek čerstvé bazalky
Na těsto:
- droždí 1 kostička
- cukr 1 lžička
- hladká mouka 500 g
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
Z mouky, vody, olivového oleje a kvasnic vypracujte těsto, které nechte vykynout.
Na olivovém oleji poduste rajčata, přidejte sůl a cukr a duste do odpaření tekutiny.
Rozválené těsto potřete rajčaty, poklaďte plátky mozzarelly, lístky bazalky, zakapejte olivovým olejem a dejte upéct do trouby vyhřáté na 300C.
TĚSTO:
Droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, asi 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte.
Do vzniklého kvásku přidejte vodu, olivový olej, sůl a postupně přidávejte mouku.
Vypracujte vláčné těsto, které nechte vykynout.
Zdroj: Pizza Margherita; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/pizza-margherita [On-line 26.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář