Suroviny
- menší květák 2 ks
- sůl
- okurka
- zelená petrželka
- olej
- zelená cibulka
- strouhanka na vejce 4 ks
- sladká smetana 200 ml
- strouhanka 2 hsti
- hladká mouka hrst
Příloha
- brambory na kaši 1,5 kg
- sladká smetana 200 g
- máslo 250 g
- sůl
Ozdoba
- rajčata
Z květáku odstraníme košťály, rozdělíme jej na menší růžičky, dáme do hrnce a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme vychladnout a poté obalujeme v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce s trochou soli a sladké smetany, nakonec strouhanka). Smažíme na oleji ze všech stran, poté dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Květák udržujeme v teplé troubě, aby zůstal teplý.
Brambory oloupeme, uvaříme, slijeme skoro všechnu vodu, ještě horké rozmixujeme, přidáme teplou smetanu nebo horké mléko, máslo a stále mixujeme na vysoký stupeň. Kaši úhledně naservírujeme, ozdobíme petrželkou nebo najemno nakrájenou cibulkou.
Zdroj: Smažený květák, jemná bramborová kaše, přízdoba; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/smazeny-kvetak-jemna-bramborova-kase-prizdoba [On-line 21.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář