Pro 4 osoby
- 250 g pískového cukru
- 3 hřebíčky
- 2 lžíce medu
- 250 ml vodky
- plátky citronu a případně karamel na špejli
Pánev necháme zahřát, pak do ní vsypeme pískový cukr, pokapeme nepatrně vodou a za stálého míchání vařečkou ohříváme tak dlouho, až se rozpustí a začne hnědnout.
Do vařícího cukrového roztoku přilijeme opatrně 750 ml vody a karamelový cukr rozvaříme. Přidáme hřebíčky a med a povaříme ještě 2 minuty. Horkou tekutinu nalijeme přes sítko do připravených nahřátých sklenic a dolijeme vodkou. Grog ozdobíme plátky citronu a karamelem na špejli.
Karamelová špejle: na suché pánvi za stálého míchání pomalu rozpustíme krystalový cukr, až se zbarví do zlatohněda a příjemně voní. Pak přilije- me trošku vody. Na alobal dáme špejle a přes ně lijeme lžičkou horký karamel. Necháme ztuhnout a položíme přes sklenici s grogem.
Poslední tip, trik či komentář