- 300 g čerstvých hub
- 300 g fazolových lusků
- 2 lžíce sádla
- 1 lžička hladké mouky
- 1 šálek šlehačky
- sůl
Knedlík:
- 2 rohlíky
- 1 vejce
- hrst petrželky
- 1 šálek mléka
- 4 lžíce polohrubé mouky
- sůl
Na pánvi rozpustíme lžíci sádla, přidáme houby, fazolové lusky, osolíme a zalijeme vroucí vodou. Necháme dusit pod pokličkou. Ze sádla a hladké mouky uděláme jíšku a když jsou houby podušené, směs jíškou zahustíme a zalijeme smetanou. Nakonec dle chuti dosolíme.
Nakrájené rohlíky zalijeme mlékem, přidáme polohrubou mouku, vejce, petrželku a osolíme. Tvoříme kulaté knedlíky, které vaříme ve vroucí vodě deset minut.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/houbove-ragu-s-bylinkovym-knedlikem.html
Poslední tip, trik či komentář