reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Marinované kuřecí prso se zeleninovým bulgurem

4 porce

  • 4 kuřecí prsa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • bylinky (tymián, rozmarýn, pažitka, petrželka)
  • mletá sladká paprika
  • slunečnicový olej
  • mletý pepř
  • sůl

Omytá kuřecí prsa vložíme do uzavíratelné nádoby. Cibuli, česnek, bylinky, mletou papriku, olej, sůl a pepř rozmixujeme dojemna a nalijeme na kuřecí prsa, dobře promícháme, uzavřeme a necháme 24 hodin marinovat. Kuřecí prsa vyjmeme z nádoby a po obou stranách opečeme na pánvi, poté ještě vložíme do trouby na 160 °C na 15−20 min.

Zeleninový bulgur

  • 100 g bulguru
  • voda na uvaření
  • 100 g cukety
  • 100 g lilku
  • 100 g žluté nebo červené papriky
  • 100 g červené cibule
  • 50 g másla
  • mletý pepř
  • sůl

Bulgur vložíme do vroucí, mírně osolené vody, a vaříme doměkka a scedíme.
Zeleninu pokrájíme na malé kostičky a orestujeme ji na másle, asi 3 minuty poté přidáme uvařený bulgur, dobře promícháme, osolíme, opepříme a můžeme podávat.

Zdroj: Marinované kuřecí prso se zeleninovým bulgurem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1785-marinovane-kureci-prso-se-zeleninovym-bulgurem/  [On-line 11.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.