- jehněčí plec
- olivový olej
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- rozmarýn
- sůl, pepř
- 2 lžíce rajského protlaku
- 2 cukety
- 4 brambory
- 1,5 dcl bílého vína
- voda
Maso nakrojíme, prosolíme, opepříme a opečeme na pánvi. Přendáme do pekáče. Na stejné pánvi orestujeme česnek, nalijeme na maso. Přidáme rozmarýn, podlijeme vodou a dáme péct do trouby na 230°C na 30 minut. Poté přidáme brambory, rajský protlak, cibuli, sůl a bílé víno.
Po dalších 20 minutách stáhneme na 200°C, přidáme nakrájenou cuketu a necháme ještě 15 minut v troubě.
Zdroj: Babicovy dobroty TV Nova http://dobroty.nova.cz/clanek/epizody/jehneci-plecko-na-cuketach.html
Poslední tip, trik či komentář