4 porce:
- 500 g vepřového boku bez kosti
- sůl
- kmín
- stroužky česneku utřené se solí
- 50 + 50 g oloupané cibule
- 15+ 15 g hladké mouky
- 500 g kysaného zelí
- cukr a ocet na dochucení
- zelí
- olej na smažení
Bok potřeme česnekem a posypeme kmínem. Maso s měsíčky cibule (50 g), podlité 150 ml vody, pečeme při 180 °C asi 70 minut. Při pečení podléváme.
Měkké maso vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme ji moukou (15 g), zasmahneme a zalijeme 400 ml vody. Asi 30 minut povaříme. Přecedíme a dosolíme.
Kostičky cibule orestujeme, zaprášíme moukou. Zelí podlijeme asi 100 ml vody, posypeme kmínem a dusíme doměkka. Zahustíme jíškou a dochutíme.
Poslední tip, trik či komentář