reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vařené hovězí v koprové omáčce

4 porce:

  • 450 g hovězího předního
  • sůl
  • 60 g másla
  • 80 g hladké mouky
  • 200 ml mléka
  • 100 ml smetany
  • ocet a cukr na dochucení omáčky
  • 50 g čerstvého kopru nasekaného nadrobno

Hovězí v osolené vodě vaříme alespoň 90 minut. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
V hrnci rozpustíme větší polovinu másla. Zaprášíme ho moukou a připravíme jíšku, kterou zalijeme mlékem, 300 ml vývaru z masa a vaříme asi 30 minut. Omáčku pak zjemníme smetanou a odstavíme. Dochutíme ji solí, cukrem, octem a přecedíme ji.
Kopr se zbylým máslem vmícháme do omáčky, kterou už jen prohřejeme.
Podáváme s knedlíkem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.