4 porce
- 60 dkg kuřecích prsíček
- 20 dkg kořene petržele
- 20 dkg mrkve
- 2 polévkové lžíce mouky
- 3 dl zakysané smetany
- sůl
- pepř
- estragon
Pivní těsto:
- 30 dkg mouky
- 3 dl piva
- sůl
- pepř
- česnek
Mrkev a kořen petržele nakrájíme na plátky a osmahneme na cibulovém základě, podlijeme vodou a zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali trošku mouky. Ochutíme a důkladně povaříme, aby pokrm neměl příchuť mouky.
Kuřecí prsíčka rozkrojíme (rozevřeme), osolíme a opečeme dočervena.
Ze všech surovin připravených na pivní těstíčko vypracujeme těsto husté jako běžné palačinkové těsto (zbytek piva můžeme vypít). Upečeme na hojném množství oleje a můžeme ihned podávat.
Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3549
Poslední tip, trik či komentář