reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečeně „Mánás”

4 porce

  • 4 ks kuřecích prsíček
  • 2 cibule
  • 300 g uzeného sýra
  • 500 g anglické slaniny (bacon)
  • 17 ks párátek
  • 2 lilky
  • 1 dl stolního oleje
  • česnek
  • petržel
  • hlávkový salát

Sýr nakrájíme na nudličky o tloušťce půl centimetru.

Kuřecí prsíčka mírně naklepeme. Osolíme a opepříme.

Cibule podélně rozpůlíme a potom nakrájíme na velmi tenké plátky. A teď budeme kuřecí prsíčka nadívat: maso si pěkně rozprostřeme a naložíme na ně sýr a cibuli. Poskládáme a spíchneme párátkem. Omotáme anglickou slaninou, kterou také upevníme párátkem.

Jako přílohu si uděláme grilovaný lilek. Uřízneme stonek, načež lilek rozkrojíme napůl. Do dužiny naděláme zářezy, ale opatrně, abychom nepoškodili slupku, a osolíme.

Petržel a česnek nasekáme nadrobno. Postříkáme trochou oleje a necháme odpočívat.

Kuřecí prsíčka obalená slaninou upečeme. Anglická slanina bude zvenčí pěkně opečená a křupavá, zatímco maso uvnitř se nám bude při jídle zrovna rozplývat na jazyku.

Lilky začneme grilovat nejpre na vnitřní straně, potom je obrátíme a postříkáme kořeněným olejem. Dbáme na to, abychom měli lilek po obou stranách dobře propečený.

Jako přílohu si dáme salát rozebraný na jednotlivé listy. Na salátové lůžko umístíme lilky a kuřecí prsíčka, ze kterých před podáváním odstraníme párátka.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3538

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.