reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pečeně na způsob „Bükki” připravovaná v přírodě u „Kaptárových kamenů”

4 porce

  • 60 dkg kuřecích prsíček
  • 20 dkg kořene petržele
  • 20 dkg mrkve
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • 3 dl zakysané smetany
  • sůl
  • pepř
  • estragon

Pivní těsto:

  • 30 dkg mouky
  • 3 dl piva
  • sůl
  • pepř
  • česnek

Mrkev a kořen petržele nakrájíme na plátky a osmahneme na cibulovém základě, podlijeme vodou a zahustíme zakysanou smetanou, ve které jsme rozmíchali trošku mouky. Ochutíme a důkladně povaříme, aby pokrm neměl příchuť mouky.

Kuřecí prsíčka rozkrojíme (rozevřeme), osolíme a opečeme dočervena.

Ze všech surovin připravených na pivní těstíčko vypracujeme těsto husté jako běžné palačinkové těsto (zbytek piva můžeme vypít). Upečeme na hojném množství oleje a můžeme ihned podávat.

Zdroj: TV Paprika Nahoře na hoře http://tvpaprika.hu/cs/node/3549

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.