- 4 porce
- 4 kotlety vepřové
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- oregano (dobromysl)
- 4 plátky uzené rolky
- 3-4 cibule ( podle velikosti)
- 150 g uzeného sýra
- 150 g běžného krájeného sýra (např. cihly)
1 šlehačka nebo zakysaná smetana
Pekáč vytřeme mírně olejem. Na kolečka nakrájenou cibuli položím na jeho dno.
Kotlety (raději bez kostí) jemně naklepeme, osolíme a opepříme po obou stranách, položíme je na cibuli, potřeme rozetřeným česnekem a posypeme špetkou (i trochu více) v prstech ještě rozemnutého oregana (aby bylo co nejjemnější).
Poklademe plátky uzené rolky (i třeba plátky zbylého jiného vařeného uzeného), posypeme oběma druhy nastrouhaného sýra (pokud je uzený sýr vyšší, rozdělíme ho na 4 plátky a dáme na rolku – poté posypeme nastrouhanou cihlou). Zalijeme šlehačkou (zakysanou smetanou) a dáme do mírně vyhřáté trouby zapéct (zhruba 1 hodinu).
Na talíři můžeme použít jako ozdobu nakrájené natvrdo vařené vejce.
Příloha – bramborové hranolky i kaše, rýže, sladkokyselé okurky, salát z čerstvých okurek, zeleninový salát, nakládané houby nebo kukuřičky.
Poslední tip, trik či komentář