reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Chřest na salátovém základě – k vínu Crede ze sklepů „Bisol Pincészet”

4 porce

  • 25 dkg čerstvého bílého chřestu
  • 10 dkg polního salátu
  • 15 dkg ředkviček
  • 1 endívie
  • 1 svazek pažitky
  • 1 polévková lžíce černých sezamových semínek
  • 0,5 dl vína Crede
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 1 svazeček ředkvičkových klíčků

Chřest očistíme a v mírně oslazené vodě dokřupava uvaříme. Potom kousky chřestu vložíme do ledové vody, aby už dále neměkly.

Listy salátu a plátky ředkvičky upravíme na talíř a navrch položíme kousky vychladlého chřestu.

Připravíme zálivku: do olivového oleje přidáme špetku soli, čerstvě mletý pepř, nadrobno nasekanou pažitku a víno Crede. Důkladně promícháme.

Listy salátu s chřestem posypeme ředkvičkovými klíčky a zakapeme zálivkou.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3614

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.