4 porce
- 4 řízky zadního hovězího masa
- 10 dkg třešňových rajčátek
- 10 dkg sušených rajčat
- 5 dkg černých oliv
- 5 dkg zelených oliv
- 10 dkg hnědých žampiónů
- 6 plátků anglické slaniny (bacon)
- 2 celé červené cibule
- 10 dkg salátu ruccola
- 1 svazeček petržele
- 1 dl olivového oleje
- 4 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Řízky ze zadního hovězího naklepeme, osolíme a opepříme.
Rozehřejeme si olivový olej a orestujeme na něm rozpůlená třešňová rajčátka. Přidáme k nim pokrájené černé a zelené olivy, také nadrobno nasekanou petrželku, načež vše mírně osolíme a opepříme. Nakonec ještě ochutíme česnekem nakrájeným na tenké plátky.
Tuto náplň z rajčat a oliv zavineme do hovězích plátků. Závitky znovu osolíme, opepříme a opečeme je na malém množství olivového oleje. Do pánve k masu vložíme snítku rozmarýnu. Aby se nám závitky dobře propekly i zevnitř, pečeme je zpočátku na pánvi zakryté alobalem.
Potom si uděláme salát. Na olivovém oleji si orestujeme klobouky hub, které předtím rozkrájíme na čtvrtiny. Přidáme červenou cibuli a pokračujeme v restování. Osolíme, opepříme a přisypeme pokrájená sušená rajčata, ruccolu a zbylé olivy. Všechnx ingredience promícháme a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Anglickou slaninu opečeme do křupava a přimícháme ji k salátu.
Při podávání umístíme doprostřed každého talíře zeleninovou přílohu a na ni položíme hovězí závitek rozkrojený na polovinu. Na zdobení použijeme třešňová rajčátka.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3576
Poslední tip, trik či komentář