reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Hovězí závitek v teplém salátovém lůžku – K vínu Cabernet Franc, ročník 2003, ze sklepů Gábora Kisse

4 porce

  • 4 řízky zadního hovězího masa
  • 10 dkg třešňových rajčátek
  • 10 dkg sušených rajčat
  • 5 dkg černých oliv
  • 5 dkg zelených oliv
  • 10 dkg hnědých žampiónů
  • 6 plátků anglické slaniny (bacon)
  • 2 celé červené cibule
  • 10 dkg salátu ruccola
  • 1 svazeček petržele
  • 1 dl olivového oleje
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

Řízky ze zadního hovězího naklepeme, osolíme a opepříme.

Rozehřejeme si olivový olej a orestujeme na něm rozpůlená třešňová rajčátka. Přidáme k nim pokrájené černé a zelené olivy, také nadrobno nasekanou petrželku, načež vše mírně osolíme a opepříme. Nakonec ještě ochutíme česnekem nakrájeným na tenké plátky.

Tuto náplň z rajčat a oliv zavineme do hovězích plátků. Závitky znovu osolíme, opepříme a opečeme je na malém množství olivového oleje. Do pánve k masu vložíme snítku rozmarýnu. Aby se nám závitky dobře propekly i zevnitř, pečeme je zpočátku na pánvi zakryté alobalem.

Potom si uděláme salát. Na olivovém oleji si orestujeme klobouky hub, které předtím rozkrájíme na čtvrtiny. Přidáme červenou cibuli a pokračujeme v restování. Osolíme, opepříme a přisypeme pokrájená sušená rajčata, ruccolu a zbylé olivy. Všechnx ingredience promícháme a posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.

Anglickou slaninu opečeme do křupava a přimícháme ji k salátu.

Při podávání umístíme doprostřed každého talíře zeleninovou přílohu a na ni položíme hovězí závitek rozkrojený na polovinu. Na zdobení použijeme třešňová rajčátka.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3576

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.