6-8 porcí:
- 700 g vepřové panenky
- 100 g zelené petrželky
- 60 g vypeckovaných černých oliv
- 2 lžíce slitých kaparů
- 1 lžíce citrónové šťávy
- l rozdrcený stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 8 plátků prosciutta nebo na tenké plátky nakrájená uzená slanina
- trocha oleje
Do mixéru dáme opranou petrželku a rozmixujeme ji najemno. Pak postupně přidáváme olivy, kapary, citron a česnek a mixujeme tak dlouho, dokud není směs hladká (v chladničce vydrží až sedm dní). Touto pastou potřeme okraje medailonků a pokryjeme je proužky prosciutta nebo slaniny tak, aby přikrývaly olivovou pastu. Šunku nebo slaninu zajistíme párátkem. Medailonky po obou stranách potřeme lehce olejem, osolíme, opepříme a ogrilujeme dohněda.
Před podáváním sundáme párátka. Lze grilovat také v troubě. Jako příloha se hodí třeba pečené brambory a čerstvý zeleninový salát.
Poslední tip, trik či komentář