4 porce
- 18 dkg mletých vlašských ořechů
- 10 dkg másla
- 3 cl mléka
- 4 vajíčka
- 2 dkg škrobu
- 16 dkg cukru
- 3 pomeranče
- 8 těstových košíčků
- mletá skořice
- vanilková zmrzlina
Z vaječných bílků s polovinou předepsaného množství curu si ušleháme tuhý sníh. Vaječné žloutky s druhou polovinou cukru utřeme, načež do nich pozorně tenkým proudem nalijeme rozpuštěné máslo. Přisypeme mleté vlašské ořechy, skořici podle chuti, doplníme škrobem – a nakonec přidáme i ušlehaný sníh. Opatrnými pohyby vše smícháme a hotovou směsí plníme formičky na suflé, které jsme předem vymazali máslem a vysypali strouhankou. Formičky pak postavíme do vodní lázně a suflé asi 15-18 minut pečeme při teplotě 180-200 °C.
S pomerančů sloupeme kůru, přičemž dáváme pozor, aby na ní nezůstala bílá vrstva, a nakrájíme ji na tenké nudličky. V hustém cukrovém sirupu uvaříme do měkka.
Do košíčků upletených z těsta vložíme po 1-2 kopečcích zmrzliny a na zrmzlinu dávkujeme kandovanou pomerančovou kůru. Tak získáme „přílohu”, ke které podáváme ořechové suflé.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3778
Poslední tip, trik či komentář