4 porce
- 40 dkg mečouna
- 1 malá sklenička sušených kaparů
- 5 dkg čerstvé bazalky
- 2 svazečky petrželové natě
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 dl olivového oleje
- 10 dkg koktejlových rajčat
- 1 hlávka salátu lollo rosso
- 10 dkg polního salátu
- 1 svazeček pažitky
- 1 hlávka salátu radicchio
- 1 dl rybí omáčky
- ½ dl balzámového octa
- ½ dl kečupu
- 0,3 dl sójové omáčky
- 1 salátová okurka
- 1 podlouhlá bílá ředkvička (rampouch)
Rozmixujeme kapary, bazalku, petrželovou nať, jarní cibuli a olivový olej a připravíme tak bylinkovou kořenící směs.
Omyté listy salátů natrháme do salátové mísy a přidáme také salátovou okurku a bílou ředkvičku nastrouhané na nudličky škrabkou na brambory.
Z balzámového octa, sójové omáčky, kečupu a malého množství olivového oleje připravíme šlehačem omáčku.
Mečouna nakrájíme na silnější nudličky a zrychla osmahneme na rozpáleném olivovém oleji, potom maso promícháme s bylinkovou kořenící směsí, koktejlovými rajčaty a rybí omáčkou. Listy salátu upravíme na talíř a na ně položíme ještě teplou směs rybího masa.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3759
Poslední tip, trik či komentář