4 porce
- 80 dkg sumčího filé
- 30 dkg cuket
- 1 kg brambor
- 15 dkg másla
- 2 dl mléka
- 5 dkg cibulových, řepných a pšeničných výhonků
- 0,5 dl olivového oleje
- 2 ks burgundských lanýžů
- sůl
- pepř
Sumčí filé osolíme, opepříme a prošpikujeme lanýži nakrájenými na tenounké nudličky. Rybí masopotom na olivovém oleji pomalu propečeme.
Oloupeme brambory, nakrájíme je na kostičky a uvaříme ve slané vodě. Až nám brambory změknou, scedíme je a rozmačkáme vidličkou nebo rozmixujeme tyčovým mixerem. Potom do brambor přidáme mléko a máslo a rozšleháme je.
Z cuket vykrojíme podlouhlé kapkovité tvary a vyřežeme do nich květinové vzory.
Při podávání nahromadíme bramborovou kaši doprostřed talíře, zapícháme do ní cukety a položíme na ni rybí filé.
Na zdobení můžeme použít výhonky a zbytek lanýžů. V tom případě můžeme lanýže buď nakrájet na plátky, nebo nastrouhat.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3785
Poslední tip, trik či komentář