4 porce
- 80 dkg vepřové panenky
- 1 pórek
- 1 svazek pažitky
- 1 láhev piva
- sůl
- pepř
- mouka
- ½ hlavičky červeného zelí
- 1 cibule
- hrst kmínu
- 2 polévkové lžíce krystalového cukru
- 1 sklenička sektu
- olivový olej
Pórek a pažitku nasekáme nadrobno a se špetkou soli zesklovatíme na několika kapkách olivového oleje.
Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, maso po obou stranách důkladně osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a položíme na cibulový základ na pánvi. Po obou stranách mírně opečeme, posypeme barevným pepřem a celým kmínem. Podlijeme pivem a podusíme doměkka. Podle potřeby občas doplníme pivo, které se během dušení odpařilo.
Na olivovém oleji začneme smahnout najemno nasekanou cibuli. Osolíme a až začne sklovatět, přisypeme krystalový cukr a kmín. Jakmile se cukr začne rozpouštět, přihodíme rozkrájené zelí a vše dohromady podusíme. Ještě předtím, než bude zelí hotové, přilijeme skleničku sektu a ještě několik minut podusíme.
Dušené zelí podáváme jako přílohu k medailonkům pečeným na pivě.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3789
Poslední tip, trik či komentář