reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Vepřová panenka pečená na pivě s dušeným zelím a kmínem

4 porce

  • 80 dkg vepřové panenky
  • 1 pórek
  • 1 svazek pažitky
  • 1 láhev piva
  • sůl
  • pepř
  • mouka
  • ½ hlavičky červeného zelí
  • 1 cibule
  • hrst kmínu
  • 2 polévkové lžíce krystalového cukru
  • 1 sklenička sektu
  • olivový olej

Pórek a pažitku nasekáme nadrobno a se špetkou soli zesklovatíme na několika kapkách olivového oleje.

Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, maso po obou stranách důkladně osolíme a opepříme. Obalíme v mouce a položíme na cibulový základ na pánvi. Po obou stranách mírně opečeme, posypeme barevným pepřem a celým kmínem. Podlijeme pivem a podusíme doměkka. Podle potřeby občas doplníme pivo, které se během dušení odpařilo.

Na olivovém oleji začneme smahnout najemno nasekanou cibuli. Osolíme a až začne sklovatět, přisypeme krystalový cukr a kmín. Jakmile se cukr začne rozpouštět, přihodíme rozkrájené zelí a vše dohromady podusíme. Ještě předtím, než bude zelí hotové, přilijeme skleničku sektu a ještě několik minut podusíme.

Dušené zelí podáváme jako přílohu k medailonkům pečeným na pivě.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3789

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.