reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Baklažány zapečené se sýrem

  • 2 větší lilky
  • 200 g sýra
  • 5 lžic másla
  • 4 větší rajčata
  • 4 vejce
  • 1 šálek mléka
  • 1 lžíce polohrubé mouky
  • sůl
  • mletý pepř
  • petrželka

Omyté lilky oloupeme, nakrájíme na kostky, vložíme na hlubší pánev nebo do kastrolu, osolíme, mírně podlijeme a necháme dusit. Přidáme na plátky nakrájená rajčata a dále dusíme. Po vydušení tekutiny přidáme 1/3 dávky másla, zasypeme moukou a osmahneme. Potom směs sejmeme z ohně, smícháme se strouhaným sýrem, na drobno posekanou petrželkou a opepříme. Vložíme do máslem vymaštěné zapékací mísy, zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a zapečeme dozlatova.
Podáváme s pečivem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.