reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Tykev dušená ve smetanové omáčce

  • 1 tykev
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • 1,5 lžíce hladké mouky
  • vývar (bujón)
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • 2 lžíce posekaného kopru

Oloupanou tykev nakrájíme na dílky, zbavíme jader, nastrouháme na hrubé nudličky, osolíme a necháme chvíli odležet. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, dobře rozšleháme a povaříme. Potom přidáme tykev a dusíme ji do měkka. Ochutíme cukrem, přidáme kopr, zalijeme smetanou a prohřejeme. Před podáváním pokrm ochutíme citrónovou šťávou.
Jako příloha se hodí vařené brambory.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.