reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houbové karbanátky

4 porce:

  • 500 g hlívy ústřičné nebo jiné čerstvé houby
  • 1 vejce
  • 2 menší cibule
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • 2 stroužky česneku
  • 120 g strouhanky
  • 3 lžíce sádla

Na troše másla opečeme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji stranou. Houby omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky. Na rozpáleném sádle je zprudka opečeme a poté je dusíme ještě 15 až 20 minut. Housky nakrájíme na středně silné plátky, zvlhčíme mlékem a rozmačkáme vidličkou. V míse smícháme podušené houby, housku, osmaženou cibuli, vejce, nastrouhaný česnek, sůl a pepř a vše dochutíme majoránkou. Podle potřeby přidáme strouhanku. Vypracujeme hmotu, ze které tvoříme menší placičky. Obalíme je ve strouhance a na pánvi opečeme dozlatova. Jako příloha je ke karbanátkům vhodná bramborová kaše s bylinkami a kyselé okurky.
Doba přípravy asi 50 minut
1 porce asi 1017k)/242kcal

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.