reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Telecí s houbami a bylinkami

S CITRÓNOVOU ŠŤÁVOU A WORCESTERSKOU OMÁČKOU

  • 1 brambor
  • sůl
  • 100g telecího filé
  • 100g žampionů
  • 1 malá cibule
  • 2 snílky petržele
  • 1 lžíce
  • oleje
  • pepř
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 100 ml bílého vína
  • 1 lžíce smetanového sýra (Mascarpone, Ricotta)
  • worcesterská omáčka

Brambor oloupeme, nakrájíme na plátky a uvaříme ve slané vodě.
Maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nasekáme. Petrželku omyjeme, necháme okapat, otrháme lístky a nadrobno je nasekáme.
Na rozehřátém oleji maso asi 2 minuty z každé strany zprudka opečeme. Přidáme houby a cibuli a při mírné teplotě vše 5 minut opékáme. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou.
Podlijeme vínem a necháme přejít varem. Vmícháme smetanový sýr a opět necháme přejít varem. Přidáme petrželku a vše ochutíme solí, pepřem a worcesterskou omáčkou. Brambor vidličkou rozmačkáme a přidáme k masu.
Příprava: asi 30 minut
Na osobu: cca 440 kcal; 1840 kJ; bílkoviny: 25 g; tuky: 23 g; sacharidy: 26 g; cholesterol: 73 mg

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.