reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Houbová míchanice s masem

PIKANTNÍ l DEKORATIVNÍ S KULIČKAMI ČERVENÉHO PEPŘE

Pro 4 osoby

  • 600 g vepřového plecka
  • 300 g namíchaných hub (žampiony, hlíva ústřičná, lišky)
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 400 ml vývaru
  • 100 g smetanového sýra s česnekem
  • 1 až 2 lžíce celého červeného pepře
  • 2 až 4 lžíce sherry
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžička škrobu na zahuštění

Příprava: asi 35 minut
Na osobu: cca 490 kcal; 2050 kJ; bílkoviny: 28 g; tuky: 38g; 1 sacharidová jednotka; cholesterol: 129 mg

Vepřové plecko omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Houby nemyjeme, aby nenasákly vodu. Jen je otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a podle velikosti rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Cibuli oloupeme a najemno nasekáme.
Na rozehřátém oleji maso zprudka opečeme. Přidáme nakrájené namíchané druhy hub a cibuli a vše společně orestujeme. Přilijeme vývar, necháme povařit a pak jídlo zjemníme přidáním smetanového sýra, celého pepře a sherry. Dochutíme solí. Omáčku můžeme zahustit přidáním 1 lžičky škrobu rozmíchaného v trošce vody. K míchanici z hub a masa se hodí jako příloha rýže.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.