S VOŇAVÝMI PIŠKOTY
- 1 balíček dlouhých cukrářských piškotů
- 250 g sýru Mascarpone
- 200g sýru Ricotta
- 2,5 dl silné přefiltrované studené kávy
- 4 kiwi
- 70 g moučkového cukru
- 60 g rozpuštěné bílé čokolády
- 2 sáčky vanilinového cukru
- 1 dl mandlového likéru Amaretto
- 0,5 dl rumu
- šťáva a jemně nastrouhaná kůra z 1/2 chemicky neošetřeného (nebo důkladně omytého) citronu
V misce utřeme oba sýry s oběma druhy cukru a nastrouhanou kůrou a citrónovou šťávou. Do hmoty vmícháme rozpuštěnou bílou čokoládu. Kávu smícháme s mandlovým likérem a rumem. Kiwi oloupeme a nakrájíme na plátky. Hranatou nebo kulatou formu vyložíme mikrotenovou fólií a dno pokryjeme piškoty, které nejdříve krátce namočíme do ochucené kávy. Na piškoty rozetřeme tenkou vrstvu připraveného krému, kterou obložíme polovinou plátků kiwi, opět je potřeme krémem a zakryjeme ho zbylými piškoty namočenými v kávě. Potřeme je další vrstvou krému a obložíme zbylými plátky kiwi, které potřeme vrstvou zbylého krému. Povrch uhladíme a tiramisu necháme ztuhnout a rozležet v chladu nejlépe do druhého dne.
Poslední tip, trik či komentář