reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Šunka v pivní omáčce

Rozpis na 4 porce:

  • 600 g uzené vepřové kýty (šunky)
  • 1500 ml světlého piva
  • 1 velká cibule
  • 3 lžíce másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • dle potřeby tvrdší chléb (předem namočený ve 300 ml piva)
  • 150 g čerstvých žampionů
  • sůl, pepř
  • 1 větší nastrouhaný křen

Maso ve větším hrnci zalijeme asi litrem piva, dolijeme vodou a uvaříme doměkka.
Kostičky cibule osmažíme na části másla a zaprášíme moukou. Přilijeme trochu vývaru, asi 200 ml piva a za stálého míchání přivedeme k varu. Dle potřeby zahustíme chlebem. Osolíme, opepříme a vaříme asi 30 min.
Plátky žampionů na zbytku másla opečeme. Maso podáváme s křenem, žampiony, propasírovanou omáčkou a s houskovými knedlíky.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.