reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kotleta se šunkovou omáčkou

4 porce:

  • 4 vepřové kotlety
  • drcený pepř
  • sůl
  • olej
  • 1 natvrdo vařené vejce

Na omáčku:

  • 20 g másla
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 1,5 dl smetany (šlehačky)
  • 120 g šunky
  • sůl
  • ½ lžičky kari koření

Kotlety naklepeme a po obvodu na 3 místech nařízneme. Opepříme je po obou stranách, hodně potřeme olejem, složíme na sebe do užší (porcelánové nebo z varného skla) misky a necháme dole v ledničce pod alobalem raději přes noc uležet (zkřehnout).
Druhý den kotlety vyndáme, osolíme a smažíme na horkém oleji na každé straně asi 3 – 4 minuty.
Příprava omáčky: Na rozehřátém másle osmahneme dozlatova mouku, zalijeme smetanou (šlehačkou), rozšleháme, podle potřeby přidáme 0,5 – 1 dl vody a povaříme – a pozor! Hustotu by tato omáčka měla mít jen o málo nižší, než třeba tatarka. Přidáme kari, zamícháme, vložíme šunku nakrájenou na malé kostičky nebo proužky a podle chuti přisolíme. Necháme jen chvíli prohřát šunku a podáváme.
Na talíř klademe kotletu (zpestříme 1 – 2 kolečky natvrdo uvařeného vejce, případně plátkem debrecínky či podobného masa, vedle přílohu a na zbývající místo vlijeme omáčku.

Příloha: menší dílky brambor pečených nasucho v troubě na plechu, hranolky, studené vařené brambory osmažené na másle, salát podle chuti.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.