reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Scaloppini Di Vitello Con Funghi- Telecí Plátky s Houbami

4 porce
Houby:

  • 1 lžíce oleje
  • 400 g čerstvých hub (hříbky nebo směs)
  • 100 ml vína
  • sůl
  • 600 g telecí kýty nakrájené na 8 plátků
  • 100 g přepuštěného másla
  • 2 lžíce hladké mouky na obalení masa

Nejdřív si připravte houby. Očistěte je a nakrájejte je na plátky silné asi 1cm. Na pánvi rozpalte olej, přidejte houby, osolte je prudce opečte. Přilijte víno a nechte je rychle vyvařit. Vypněte oheň a nechte je v teple.
Plátky masa lehce naklepejte, osolte a obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte.
Na pánvi zahřejte přepuštěné máslo. ( Na přepuštěném másle můžete smažit až do teploty 160 °C.) Plátky smažte při střední teplotě po obou stranách dozlatova. Podávejte s houbami.

Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [4.10.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.