4 porce
Houby:
- 1 lžíce oleje
- 400 g čerstvých hub (hříbky nebo směs)
- 100 ml vína
- sůl
- 600 g telecí kýty nakrájené na 8 plátků
- 100 g přepuštěného másla
- 2 lžíce hladké mouky na obalení masa
Nejdřív si připravte houby. Očistěte je a nakrájejte je na plátky silné asi 1cm. Na pánvi rozpalte olej, přidejte houby, osolte je prudce opečte. Přilijte víno a nechte je rychle vyvařit. Vypněte oheň a nechte je v teple.
Plátky masa lehce naklepejte, osolte a obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte.
Na pánvi zahřejte přepuštěné máslo. ( Na přepuštěném másle můžete smažit až do teploty 160 °C.) Plátky smažte při střední teplotě po obou stranách dozlatova. Podávejte s houbami.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [4.10.2009]
Poslední tip, trik či komentář