4 porce:
- 1000 g květáku
- 500 g mletého masa
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- 200 ml zakysané smetany
- 150 ml mléka
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce petrželové natě
- sůl
- pepř
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka v osolené vodě s mlékem.
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a nasekaný česnek na něm osmahneme. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a orestujeme. Nakonec vmícháme protlak a nasekanou petrželku.
Do vymazaného pekáčku dáme polovinu květáku, na něj rozprostřeme masovou směs a zakryjeme zbylým květákem. Vše zalijeme smetanou ušlehanou s vejci a pečeme při 160 °C asi 30 min.
Poslední tip, trik či komentář