4 porce:
- 300 g rýže
- 4 rajčata
- 3 cibule
- 50 ml oleje
- 1000 ml vody
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžíce petrželové natě
- 200 g nastrouhaného tvrdého sýra
- sůl
- pepř
Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme kostičky rajčat a opranou rýži. Restujeme, dokud se rajčata nerozvaří.
Rýžovou směs zaprášíme mletou paprikou, přidáme sůl, pepř a nasekanou petrželku. Poté rýži s rajčaty zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut.
Směs přendáme do lehce vymaštěného pekáčku a asi 10 min. zapékáme v troubě při 175 °C. Nakonec posypeme sýrem a zprudka zapečeme.
Poslední tip, trik či komentář