reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Musaka z květáku

4 porce:

  • 1000 g květáku
  • 500 g mletého masa
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • 200 ml zakysané smetany
  • 150 ml mléka
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce petrželové natě
  • sůl
  • pepř

Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka v osolené vodě s mlékem.
Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a nasekaný česnek na něm osmahneme. Přidáme mleté maso, sůl, pepř a orestujeme. Nakonec vmícháme protlak a nasekanou petrželku.
Do vymazaného pekáčku dáme polovinu květáku, na něj rozprostřeme masovou směs a zakryjeme zbylým květákem. Vše zalijeme smetanou ušlehanou s vejci a pečeme při 160 °C asi 30 min.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.