reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Dunajské vlny

  • 250 g pískového cukru
  • 250 g Hery
  • 125 ml polotučného mléka
  • 5 vajec
  • 450 g hladké mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 sáček kypřicího prášku
  • meruňkový kompot
  • brusinková zavařenina

Krém

  • 1,5 balíčku vanilkového pudinku
  • 5 lžic pískového cukru
  • 500 ml polotučného mléka
  • 250 g másla

Poleva

  • 150 g čokolády na vaření nebo čokoládové polevy
  • kousek ztuženého tuku

Cukr a Heru utřeme do pěny. Zvlášť rozšleháme v mléce celá vejce a tekutinu zašleháme do tuku utřeného s cukrem. Není na závadu, když se hmota srazí. Dále přidáme mouku smíchanou s přesátým kakaem a práškem do pečiva a vymícháme těsto.

Nalijeme je na plech s vyšším okrajem pokrytý pečicím papírem. Povrch uhladíme a rovnáme na něj kompotované meruňky řeznou plochou nahoru. Důlek po pecce vyplníme brusinkovým džemem. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C asi 35 až 40 minut. Po zchladnutí naneseme na upečený plát vanilkový krém.

Krém: Smícháme pudinkový prášek s cukrem, zalijeme mlékem a svaříme hustý pudink. Zchladlý na pokojovou teplotu jej zašleháme po lžících do másla vyšlehaného doběla. Povrch pudinkem zalité buchty uhladíme a necháme ztuhnout. Na zchladlý moučník naneseme čokoládovou polevu (rozehřátá poleva nebo vymíchaná poleva s trochou ztuženého tuku), ve které vytvoříme např. vidličkou nebo zubatou stěrkou vlny.

Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/dunajske-vlny [On-line 10.5.2011], citace

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.