- 1 kg vepřové panenky
- sůl, pepř
- kmín
- kari koření
- koření na „čínu“
- 5 lžic medu
- olej
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 3 dl vody
Z medu, koření a trochy oleje uděláme marinádu, do které postupně přidáváme panenku nakrájenou na špalíčky. Necháme marinovat minimálně hodinu. Připravenou panenku vložíme na rozpálený olej a zatáhneme z každé strany. Přidáme na měsíčky nakrájenou cibulku, mrkev a povaříme. Přilijeme (podle oka) převařenou vodu, necháme opět provařit, přendáme do pekáče a dáme asi na hodinu do trouby dopéct. Maso a zelenina se krásně propojí se šťávou a vše dostane skvělou chuť.
Zdroj: TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/veprova-panenka-na-medu [On-line 18.6.2011], citace
Poslední tip, trik či komentář