Dnešní menu se skládá z
Tuňákové lodičky
- 1 konzerva tuňáka
- 5 vajec
- 2–3 lžíce cibule (podle chuti)
- 2–3 lžíce majonézy
- 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
- sůl
- pepř
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Cibuli nasekáme na jemno a odebereme 2 lžíce. Tuňáka scedíme a necháme okapat. Vychladlá vejce rozpůlíme a žloutky vydlabeme. Smícháme je s tuňákem, cibulí, petrželkou a majonézou. Podle chuti osolíme a opepříme. Když je třeba, přidáme i majonézu. Půlky vajec naplníme směsí, ozdobíme a vychlazené podáváme s pečivem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tunakove-lodicky
Těstoviny s kuřecím masem a nivovou omáčkou
- Ingredience:
- 500 g těstovin (pene, farfale)
- 400 g kuřecích prsou
- 500 g brokolice
- 500 ml smetany na vaření
- 300 g sýru niva
- 3 větší cibule
- česnek
- bazalku
- sůl
- pepř
- olej
Nasekáme cibuli a necháme na oleji zpěnit. Přidáme nadrobno nakrájená kuřecí prsa a necháme opékat asi 10 minut. Přidáme česnek, bazalku, sůl a pepř podle chuti. Zalijeme smetanou a necháme povařit. Do bublající smetany přidáme nastrouhanou nivu a necháme zhoustnout. Brokolici omyjeme, rozebereme na malé růžičky a vaříme cca 4 minuty. Těstoviny uvaříme dle návodu. Na talíř dáme porci těstovin, pár růžiček brokolice a přelijeme omáčkou s masem.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/testoviny-s-kurecim-masem-nivovou-omackou
Tiramisu
- 2 balíčky dětských piškotů
- 2 pomazánková másla bez příchutě /250 g/
- 2 smetany ke šlehání /250 ml/
- 200 g moučkového cukru
- silná rozpustná káva
- rum
- kakao
Pomazánková másla, šlehačky a cukr vyšleháme do hustého krému. Dno dortové formy vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navrstvíme krém a postup opakujeme, dokud máme suroviny. Končíme vrstvou krému, kterou posypeme kakaem. Dáme do lednice vychladit a podáváme.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/tiramisu
Poslední tip, trik či komentář