reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pomodori ripieni di salsa tonnata – Plněná rajčata

  • 4 velká rajčata
  • 8 naložených ančoviček
  • 200g tuňák v plechovce
  • 2 lžíce solených capari
  • 1 lžíce citron šťáva

Majoneza

  • 2 žloutky
  • 100ml rostlinného oleje
  • 1 lžíce citron šťávy
  • špetka soli

Postup na majonézu:
Je důležité mít žloutky a olej ve stejné pokojové teplotě, jinak se nespojí k sobě.
Žloutky do misky, po kapkách se přilévá olej a metličkou nebo mixérem mícháme, přidáváme po kapkách citron šťávu, dokud nemáme hustou hmotu. Sůl nakonec, dochutit, případně trochu citronu, podle chuti.
Rajčata – uřízne se vršek a vydlabe, dužina a voda se vyhodí, zbytek (tvrdé části rajčete) se nakrájí na kousky a dá stranou. Používat lžíci, abychom nepropíchli spodek. Rajčata nechat vykapat. Capari propláchnout od octa.
Mixér – ančovičky, tuňák, capari, citron a kousky rajčat. Směs se spojí s majonezou. Pak se naplní rajčata – nahoře na ozdobu tymián a pár capari.
Zdroj:http://www.sitalemvkuchyni.cz/recepty/ [11.10.2009]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.