- 4 vepřové kotlety
- 2 dl bílého vína
- 2 malé mrkve
- 1 cibule
- 1 bobkový list
- 1 stroužek česneku
- 50 g másla
- 2 lžíce strouhanky
- mletá sladká paprika
- 30 g hladké mouky
- mletý pepř
- sůl, petrželka, rozmarýn
Kotlety po obvodu a u kostí nařízneme, naklepeme, vložíme do hluboké misky, proložíme je na kolečka nakrájenou mrkví a cibulí, bobkovým listem, petrželkou, rozmarýnem, česnekem, zalijeme vínem a necháme marinovat v chladničce asi 12 hodin. Před přípravou je vyjmeme, osušíme, opečeme na másle, poprášíme moukou a zalijeme procezenou marinádou. Kotlety osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka, ke konci dušení je poprášíme paprikou. Urovnáme je na zapékací misku, přelijeme omáčkou, posypeme strouhankou a zapečeme pod grilem.
Poslední tip, trik či komentář